Friluftsbad

Friluftsbad

I Malå kommun finns flera fina badplatser som passar både stora och små.

Friluftsbad finns på följande platser:

Adak
Badplatsen ligger naturskönt vid Stora Adakträsket med både sandstrand och gräsytor. Bryggor, omklädningsrum, utedass och grillplats finns. En mycket fin badplats under varma sommarkvällar, med möjlighet att uppleva en vacker solnedgång över sjön. På badplatsen finns också en bastu för uthyrning.

Släppträsk
Välkommen till en avskild badplats nära naturen. Den har en lång fin sandstrand och klart vatten, på stranden finns även omklädningsrum, grillplats och utedass som ombesörjes av byaföreningen.

Solviksbadet
Välkommen till en mycket fin badplats vid Mörttjärnvägen mot Arvidsjaur. Badplatsen ligger vid utkanten av Malå samhälle mot Arvidsjaur. Det finns en gång- och cykelbana hela vägen fram till badplatsen. På Solviksbadet finns en fin sandstrand, bryggor, stora gräsytor, omklädningshytter och en grillplats.

Uddenbadet Rentjärn
En liten oas i byn Rentjärn. Här erbjuds en barnvänlig badplats med bryggor och med grunt vatten som ofta är varmt. Här finns en sandstrand, omklädningshytter och utedass.

 

Känner du till fler platser som lämpar sig för friluftsbad som inte finns på listan, tipsa gärna Malå Turistinformation kompletterar vi. Tillsammans för Malå! 

Gold of Lapland
Europeiska regionala utvecklingsfonden
Region Västerbotten