Det oppstod en feil mens v?rdata ble lest fra yr.no. Teknisk info: Mest antakelig: kobling feilet. Nest mest antakelig: Det mangler st?tte for fopen wrapper, og cURL feilet ogs?. Minst antakelig: cURL har ikke rettigheter til ? lagre temp.xml

Vädret för Malå, Västerbotten (Sweden)

Værvarsel fra yr.no, levert av Meteorologisk institutt og NRK.

Hembygdsområdet

Välkommen till Malå hembygdsområde!

Foto: Aleksandra Simanovskaya

Foto: Aleksandra Simanovskaya

Foto: Aleksandra Simanovskaya

Hembygdsområdet ligger vackert beläget vid östra infarten till Malå med utsikt över Malån. För visning/upplåsning ring: 070-2840645 eller 070-2755011.

Här finns bruksföremål från forna tiders slöjdare, samt verktyg som användes för tillverkning av föremålen. Här finns intressanta sevärdheter i form av hembygdsmuseum, 60-talsmuseum och ett samemuseum. Här finns även en affisch med en litografi av J.Rameg som föreställer Stor-Stina och hennes systrar och föräldrar.

Korn- och mangelboden inreddes till 60-talsmuseum 2008 och invigdes 2009. Före det som så användes byggnaden som vandrarhem. Boden är från 1880-talet. Bagarstugan är från början  en större timrad mangårdsbyggnad. Den uppfördes i Fårträsk på 1800-talet, och flyttades till hembygdsområdet 1990.

Det finns också en bagarstuga på området som är möjlig att hyra. Kontakta Malå turistinformation 0953-14291 för bokning och information.

I sommar 2021 är caféet öppet tisdagar, torsdagar och lördagar kl 12.00-15.00. Du kan då besöka 60-talsmuséet, Länsmansgården, Logen, Ytterbergsgården med konst av Marica Holmström och Maria Johansson. Eva Stenberg-Arthursson ställer ut sina hattar.

 

 

Gold of Lapland
Europeiska regionala utvecklingsfonden
Region Västerbotten