Det oppstod en feil mens v?rdata ble lest fra yr.no. Teknisk info: Mest antakelig: kobling feilet. Nest mest antakelig: Det mangler st?tte for fopen wrapper, og cURL feilet ogs?. Minst antakelig: cURL har ikke rettigheter til ? lagre temp.xml

Vädret för Malå, Västerbotten (Sweden)

Værvarsel fra yr.no, levert av Meteorologisk institutt og NRK.

Museum

Museum

Museum Göta & Verner

Elviramuséet Sagabiografen

Hembygdsområdet

Elviramuéet Sagabiografen
Sagabiografen är ett fantastiskt besöksmål, helt unik i sitt slag. Låst, bortglömd och övergiven i nästan tjugofem år men är nu igen levande och öppen. Ett komplett besöksmål för alla med intresse för film, industrihistoria och inspirerande genuin landsbygdsanda.

Sagabiografen i Adak är idag en tidsenlig 40-tals upplevelse, med bland annat filmaffischer från dåtidens filmer som dekorerar väggarna samt ett stort mörkt välbevarat draperi med guldstjärnor längst fram. Utöver den förtrollande utsmyckningen finns även mer att se och göra. Utställningen rörande Adakgruvan, guidad tur i Östen Dahlbergs hem eller besök i Elviramuseet med fantastisk mineralsamling är några exempel.

Hundbergs museum
Ett museum i autentisk 1800-tals miljö i byn Hundberg utanför Adak. Här finns en unik fotoutställning med drygt 400 gamla foton från bygden och en bagarstuga i ursprungligt skick. Önskas visning av museet ta kontakt i förväg för att säkerställa öppethållande telefon 070-6530254.

Malå GeoExpo
En utställning med allt från den allra första markradarn till vackra mineralstenar från världens alla hörn. Utställningen är sammanställd av SGU och Georange och är tillgänglig endast vardagar. Inget öppethållande sommaren 2021 pga Covid -19.

Malå hembygdsområde
Här finns bruksföremål från forna tiders slöjdare, samt verktyg som användes för tillverkning av föremålen. Här finns intressanta sevärdheter i form av hembygdsmuseum, 60-talsmuseum och ett samemuseum. Här finns även en affisch med en litografi av J.Rameg som föreställer Stor-Stina och hennes systrar och föräldrar.

Museum Göta & Verner
Välkommen att vandra runt i detta unika museum, som ligger i Malå centrum.

Museum Göta & Verner är ett hem där allt har tagits till vara och bevarats. Huset byggdes år 1905 och var Götas barndomshem. Här levde hon sedan med maken Verner under många år. I den lilla trädgården som finns utanför museet finns möjlighet att låta själen vila. I huset har tidigare inrymts apotek, bageri och även Malås första bibliotek. Ring 073-0708953 eller 070-239 10 35 om du vill göra en rundvandring i muséet.

Gold of Lapland
Europeiska regionala utvecklingsfonden
Region Västerbotten