Skoterleder

Skoteråkning

Att åka snöskoter är ett underbart sätt att uppleva hela Malåbygden. Naturen är storslagen och varierande. På fina preparerade leder kan du färdas till kommunens alla hörn, genom skogar, över frusna sjöar och upp på fantastiska bergstoppar.

Upplev hela Malå på skoter, foto: www.ricke.se

Utflyktsmålen är många, varför inte bara utmed stranden i goda vänners sälskap, foto: www.ricke.se

Välskyltade och preparerade leder, Tack Malå skoterklubb! foto: www.ricke.se

Malå skoterklubb anlägger och underhåller lederna i kommunen med allt från röjningsarbeten och brobyggen sommartid till stakning, skyltning och sladdning vintertid. Allt detta sker på ideell basis och för detta arbete är den frivilliga medlemsavgiften och ledkortet av avgörande betydelse.

”Gå med i Malå skoterklubb eller köp turistkort för 100 kronor”

Genom att bli medlem eller  köpa ledkort bidrar du till drift och underhåll. Korten kan lösas via inbetalningskort eller swish som finns på Malå Skoterklubbs facebooksida. Kom också ihåg att vara rädd om våra skoterleder, kör med förnuft så håller de bra! Mer information finns på Malå skoterklubbs hemsida.

Lär känna ledsystemet innan turen påbörjas:

Skoterledskarta terräng Malå kommun

Skoterledskarta utan terräng Malå kommun

Skoterledskarta Malå samhället

Digital skoterkarta

I Malå har vi gott om både skoteråkare och längdskidåkare så vi ber dig vara aktsam om djur, natur och andra gäster. Det är samtidigt viktigt att komma ihåg vilken fantastiskt tur vi har som får köra skoter där vi får, och att respektera de regler som finns. Kör till exempel inte på öppna kalhyggen där någon kan ha planterat ny skog eller på någons privata mark.

”Om vi alla respekterar de regler som finns och håller oss inom tillåtna områden kan vi fortsätta njuta av skoteråkningen så fritt som vi ändå gör”

Om vi ska fortsätta ha möjlighet till den fantastiska skoteråkning som vi har måste vi hjälpas åt att vårda vårt område och detta gör vi genom att ta ansvar för vår skoterkörning.

Gold of Lapland
Europeiska regionala utvecklingsfonden
Region Västerbotten