Erika Falk, Burvalls Lek & Inredning

#ViärMalå - Erika Falk, Burvalls Lek & Inredning

Foto: Jennifer Johannesson

Foto: Jennifer Johannesson

Foto: Jennifer Johannesson

Erika Falk driver Burvalls Lek & Inredning sedan 2018. Burvalls är en butik som väcker fantasi hos både stora och små.
Nedan tar ni del av Jennifers sammanfattning av mötet med Erika.

Burvalls är en butik som ingen annan, en butik som man kanske inte tror ska finnas i ett litet samhälle som Malå, men som sätter Malå på kartan med sitt unika innehåll. En sagovärld för varje barn och en inredningsdröm för oss vuxna.

En entreprenör som inspirerar Erika är Elsa Billgren. Då jag kollar in Elsas instagram så förstår jag varför. Man får samma ”drömmiga” känsla som då man besöker Burvalls.

Erika är född och uppvuxen i Malå och valde att prova på stadslivet vid 20års ålder, då hon flyttade till Umeå för att studera. Innan hon och maken Jonny flyttade hem till Malå igen så hann hon även med Sundsvall och Luleå. Men som dom flesta säger här i Malå, så kommer man tillbaka då man är redo att ”settle down”.

Nu bor dom här med deras 2 barn Oliver och Isabelle och vovven Bolt.
För 20 år sedan så var drömmarna och planerna helt annorlunda, drömjobbet var författare och framtiden var storstad, familj och att upptäcka världen. Jag skulle säga att den här framtiden är ännu bättre. Erika har lyckats få nästan allt av hennes drömmar och planer i hennes butik. Inne på Burvalls är allting möjligt. Samma sak känner Erika om Malå, här hittar du allt möjligt. Erika berättar vidare att det är en stor trygghet att få bo och leva här. Något som hade fått vara bättre är reseförbindelserna. Tänk att få hoppa på ett tåg i Malå och vara i Umeå en timme senare. DRÖM! 

Eftersom påsken närmar sig med stormsteg så har jag frågat Erika om hennes bästa inredningstips inför påsken som avslutning på detta inlägg. Hon svarar:

”Tatuera dina påskägg! Måla påskägget i din favoritfärg. Låt torka och sätt sedan fast en snygg/rolig/knasig tatuering på precis samma sätt som om du sätter den på armen. Var dock lite försiktig med vattnet. Jag kan varmt rekommendera Mrs Mighettos magiskt fina tatueringar. Låt torka. Limma sedan fast i ett fint band runt äggets kant. Sedan har du ett helt unikt och fint påskägg som du kan fylla med en massa gott”.

Behöver jag säga att du hittar allt detta på Burvalls Lek & Inredning?! 

Då löper vi alla och köper detta på Burvalls i veckan!! Ska vi ha en liten lokal tävling om vem som kan få det finaste påskägget med hjälp av produkter från Burvalls? Vi kanske t o m drar till med en hashtag så får vi se allas fina påskägg.
#påskäggetimalå

Foto och text: Jennifer Johannesson

Gold of Lapland
Europeiska regionala utvecklingsfonden
Region Västerbotten