Kim och Dan HLR

#ViärMalå - Kim och Dan HLR

Foto: privat

Tralala! Ny månad och nya företagare att få veta lite mer om.
Denna gång är det Kim och Dan HLR som är i fokus och inte helt förvånande så heter männen som driver företaget just Kim och Dan.

En entreprenör som dom båda hade velat spendera en dag med för att lära känna mer är Peter Forsberg, ni vet han som den välanvända ”foppatoffeln” är döpt efter.
En fantastisk hockeyspelare som nu även är entreprenör. Men kanske mest för hans sportsliga framgångar.

Deras start i Malå är olika, Kim är infödd malåbo medan Dan, från Skellefteå, bara hade tänkt bo här i 6månader men som nu blivit 15år.
Båda två lever nu familjelivet och har ett gemensamt fiske och sportintresse (Kan man gissa att hockey är en favvis eller?)

För 20 år sedan var livet lite annorlunda än nu. Kim jobbade på Norrfog med en dröm att få jobba inom sjukvården, och redan då var ett familjeliv något han längtade efter. Drömmen om sjukvården gick i uppfyllelse och idag har han, förutom företaget, hunnit med att jobba på ambulanser och jobbar nu på akutvårdsavdelningen på Malå sjukstuga. Drömmen om familjelivet blev självklart också verklighet. Idag lever Kim med sin sambo Anneli och deras 4 barn.

Dan hade också en dröm om familjeliv men yrkesmässigt var han inne på att bli polis med förhoppning att få jobba som det i Skellefteå. Spolar vi fram tiden 20år så blev Dan något ännu bättre: Sköterska på ambulansen här i Malå.
Familjen kom såklart även för Dan att bli verklighet såhär 20år efter. Idag är han gift med Ann och tillsammans har dom 2 döttrar.

Har Malå alltid varit självklart?

Tja, Dan kanske ni fattar inte hade tänkt bo här så värst länge. Men han trivdes bättre än vad han trodde att han skulle göra. Sen blev han kär, fick familj och många vänner så idag är Malå givetvis självklart!

Kim har alltid känt att Malå är rätt för honom, då han har sina vänner och familj här.

Men hur kom då Kim och Dan HLR till liv?
Pratet började redan för flera år sedan efter att ha utbildat sig till instruktörer och kände att det fanns en efterfrågan efter HLR-utbildning i Malå. Redan innan Covid så var dom i svängarna att starta upp. Men av förståeliga skäl så valde dom att vänta då det just då var svårt att samla grupper för utbildning.

Jag avslutade med att fråga vilka 3 saker som är viktigast att ha med sig på semestern i sommar för att öka säkerheten? HLR-duon svarar:
1. Flytväst
2. Vätskeersättning
3. Mobiltelefon, för att kunna ringa efter hjälp. (Helst inte urladdad)

Alla ni som läser den här artikeln, nu får ni en utmaning! Har ni bokat en utbildning av Kim och Dan, upp med en bild på instagram med hashtagen #HLRiMalå

Foto: Privat
Text: Jennifer Johannesson

Gold of Lapland
Europeiska regionala utvecklingsfonden
Region Västerbotten