Snöskoterleder

Snöskoterleder och utflyktstips

Här finns information om skoterleder och tips på utflyktsmål.

Adak Toppstugan
Skoterleden börjar i Adak och är ca 5 km lång.

Uppe på berget har du en vidunderlig utsikt över Adak och en solig dag kan du tillbringa flera timmar i en avkopplande och fin vintermiljö. Backen lämpar sig dessutom bra för pulkaåkning.

Fnöskberget
Vid klart väder finns möjlighet att se sju kyrktorn från bergets topp.

Fnöskberget är Malås högsta punkt och ligger i byn Holmsjö. En fantastisk utsikt väntar den som når toppen på berget eftersom det ligger 624,5 m över havet. På Fnöskberget finns också en grillstuga som ligger vid skoterspåret och är öppen för allmänheten.

Lefatsfjället
Följ med på en skoterfärd över isar och genom skogar, till ett ”riktigt” fjäll och få en helt fantastisk upplevelse.

En klar och solig dag har du en utsikt som sträcker sig flera mil åt alla håll, när du kommit upp på toppen av fjället. Packa ryggsäcken och tillbringa en dag ute i frisk och härlig fjälluft. För att grilla och äta åker du ner i en dalsänka, och där finns möjlighet till pulkaåkning för både stora och små.

Tjamstanberget
Tjamstanberget ligger 477,4 meter över havet, och är ett av samhällets mest besökta rekreationsområde. Det finns en bilväg till toppen sommartid, annars går det ypperligt att promenera. Vintertid finns chansen att se norrsken, ett fenomen på himlen som uppstår när laddade partiklar kraschar i atmosfären.

Här myllrar det av turister under sport- och påsklovet och då erbjuder Tjamstan massor av aktiviteter och äventyr. Här kan alla ha roligt och hitta sitt eget äventyr.

Vid foten av berget står även Laven som har flyttats från Rackejaurgruvan där den tidigare stod. En lave har tidigare använts som ett uppfodringsverk vid en gruva. Inne i laven finns ett konstverk av Tor Gunderssen som föreställer ett träd bestående av borrkärnor som symboliserar den växtkraft som finns inom Malås kommande generationer.

Åmlidens utflyktsplats
Åk en tur till Åmlidens utsiktsplats på fina preparerade spår och få en makalös utsikt över skogar och sjöar.

Här finns en toppstuga, grillplats och vindskydd. Toppstugan ligger alldeles vid sidan av skoterleden. Ett lämpligt ställe för barnfamiljen där de små kan roa sig med pulkaåkning i backen.

Gold of Lapland
Europeiska regionala utvecklingsfonden
Region Västerbotten